fbpx

Amazon va cumpara 100.000 vehicule electrice Rivian (furgonete), cea mai mare comanda din lume de acest gen, de pana acum

Salutare om frumos!

O ultima stire de la Amazon, vine de curand si e legata de transportul ce va folosi in mare masura energie regenerabila, in viitor.

Rivian Automotive este un start-up infiintat in 2009 si care are in plan sa realizeze 2 modele de masini electrice, R1S SUV si R1T Pickup, pana in anul 2020.

Anuntul care a fost confirmat pe Twitter de David Clark – Senior Operations Vice President al Amazon, este cea mai mare comanda de vehicule electrice de pana acum.

 

Tot David Clark a spus: “aceste vehicule vor fi excelente pentru mediu si soferi, pentru ca vor fi dotate cu multe echipamente de siguranta si posibil sa fiu subiectiv, dar cred ca arata si super bine”. 

“Vom avea prototipuri deja pe drum anul viitor, si cele 100.000 de vehicule ce vor fi livrate pana in 2024” a spus Bezos intr-o conferinta la National Press Club din Washington. 

Jeff Bezos Electric vehicles 2

Amazon doreste sa converteasca intreaga lor flota cu vehicule ce folosesc energie regenerabila pana in 2030

Achizitia Amazon este parte a planului acestuia de a converti intreaga lor flota de vehicule la 100% energie regenerabila pana la sfarsitul anului 2030. Gigantul E-commerce deja utilizeaza 40% din flota de vehicule pe energie regenerabila.

In ciuda acestei comenzi uriase de vehicule electrice, Rivian Automotive, a anuntat prin purtatoarea lor de cuvant, Amy Mast, ca modelele pe care deja le are programate R1T Pickup si R1S SUV vor fi livrate pana la sfarsitul anului 2020, asa cum a fost planificat.

"Primele 10.000 de vehicule vor fi deja pe strazi pana la sfarsitul lui 2022" conform lui Amy Mast, Communication Manager de la Rivian Automotive

Amy Mast, a confirmat ca “pentru Amazon vehicule electrice vor fi livrate incepand cu 2021, si primele 10.000 de vehicule vor fi deja pe strazi pana la sfarsitul lui 2022”.

Amazon si Ford sunt printre companiile care au investit in Rivian Automotive ce se focuseaza in totalitate doar pe realizarea de vehicule electrice. Amazon va investi 700 milioane $ in Rivian, iar Ford va investi 500 milioane $in acest start-up, ceea ce ne arata care este viitorul in urmatorii ani.

Care e scopul acestei comenzi uriase din partea Amazon? 

Pentru a-si consolida flota de vehicule pe termen lung, care sa fie capabila sa preia volumul de comenzi uriase pe care ei in acest moment le gestioneaza prin UPS, FEDEx, USPS si serviciul propriu de livrare Amazon Flex sau programul Amazon Delivery Service Partner.

Astfel costurile de livrare vor putea fi gestionate intern de catre ei si in acest mod vor putea optimiza si reduce aceste costuri, momentan externalizate.

Sunt alaturi de tine, trimite-mi un email cu orice intrebare despre Amazon si-ti raspund cat de repede pot.

Namaste,

Kodro – AmaZonePedia

PS: Daca ai nevoie de alte informatii, imi poti scrie pe adresa: kodro@amazonepedia.ro.

kodro 111

Ofera cu drag prietenilor tai...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WWW.AMAZONEPEDIA.RO IS AN INDEPENDENT WEBSITE AND IS NOT ENDORSED, SPONSORED, AFFILIATED WITH OR OTHERWISE AUTHORIZED BY AMAZON. ALL OTHER TRADEMARKS, PRODUCT NAMES AND COMPANY NAMES OR LOGOS CITED HEREIN ARE THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS.