fbpx
Amazonepedia - PIB Romania + Cifra afaceri Amazon

Ştiai că cifra de afaceri a gigantului Amazon, prognozată în 2018, se apropie de PIB-ul României din anul 2017?

Amazon.com – Haide să vedem câteva statistici interesante pe care poate nu le ştiai

Salutare !

In primul meu articol de pe acest blog, (pe care daca nu l-ai citit, il poti accesa folosind link-ul de dinainte) am facut o prezentare detaliata despre Amazon, mai ales pe partea de brand si cat de important este la nivel global.

Acum haide sa vedem impreuna alte detalii, pe care sper ca nu le-ai mai aflat pana acum din alte surse.

Estimări ale cifrei de afaceri Amazon de cca. 210 mld. $

Nu stiu daca ai aflat dar Amazon a avut in anul 2017, vanzari de cca. 178 miliarde $, iar la inceputul anului 2018 estimarile erau de cca. 210 miliarde $.

Cu toate acestea, in momentul de fata,  adica la 24 Decembrie 2018, Amazon a publicat datele financiare pe primele 3 trimestre si avem urmatoarele informatii: in primul trimestru vanzari de 51.04 miliarde $, in trimestrul al doilea vanzari de 52.89 miliarde $, iar in trimestrul al treilea vanzari de 56.58 miliarde $, deci un total de 160.51 miliarde $.

Estimarile pentru trimestrul al 4-lea sunt apropiate de valoarea de 70 miliarde $, deci asta inseamna ca Amazon va depasi pragul estimat de 210 miliarde $ si se apropie de 230 miliarde $. Urias, nu?

Amazonpedia – Ecommerce Amazon
(Sursa: Freepik.com)

PIB-ul României în anul 2017 aproape de estimarea cifrei de afaceri a Amazon în 2018

Daca ne gandim ca in anul 2017 a avut ca cifra de afaceri, 178 miliarde $, asta inseamna o crestere estimativa de la un an la altul de cca. 30%, ceea ce ne demonstreaza ca in acest moment, Amazon este locomotiva principala a comertului online din toata lumea. Si cand te gandesti ca multi sustin ca nu mai e loc pe Amazon ca sa poti vinde produse noi…:P.

Bun, acum haide sa vedem care a fost PIB-ul Romaniei in anul 2017? Ia sa vad daca ghicesti? Bine, iti voi spune de data asta….am avut un PIB de 211.8 miliarde $, deci aproape de cifra de afaceri a Amazon prognozata initial la inceputul anului 2018. 🙂

Amazon – Locul 146 în topul celor mai bogate ţări din lume

Asta este realitatea, Amazon ar putea sa fie o tara mica la cifra de afaceri pe care o va raporta curand…:P. S-a facut si o statistica pe tema asta, cu valorile cifrei de afaceri din anul 2017, deci Amazon ar putea sa fie pe locul 146 in topul celor mai bogate tari din lume. Probabil ca in anul 2018, conform estimarilor, Amazon va mai scadea cateva pozitii in acest top…:P. Ca sa moara lumea de oftica, ce sa mai zici! 🙂

Amazon a fost blocat 49 minute în 2012 şi a suferit pierderi de 5.7 milioane $

In anul 2012, Amazon a avut o blocare a site-ului de cca. 49 de minute, lucru care a contribuit la pierderi de circa 5.7 milioane de dolari ca si vanzari.

Amazonepedia - Reparatie Computer
Amazonepedia – Reparatie Computer
(Sursa: Freepik.com)

7.5% din totalul angajaţilor din oraşul Seattle lucrează pentru Amazon

Sediul principal al companiei este in Seattle, unde aproximativ 7.5 % din populatia apta de munca lucreaza pentru gigantul Amazon, adica cca. 45.000 de persoane.

Număr angajati Amazon în Noiembrie 2018: 613.000 persoane

Si inca ceva legat tot de angajatii Amazon. In Octombrie 2017, Amazon angajase la nivel international aproximativ 540.000 de persoane, urmand ca in Noiembrie 2018, adica luna trecuta, sa inregistreze 613.000 de persoane, ceea ce inseamna o crestere anuala de 13%.

Amazonepedia – Angajati (Sursa: Freepik.com)

Amazon – Locul 2 ca angajator privat în SUA

Daca analizezi aceasta cifra in SUA la nivelul anului curent, vei vedea ca pe locul 1 ca si angajator privat este Walmart cu 2.3 milioane de angajati, urmat de Amazon cu 613.000, apoi de Kroger cu 449.000 de angajati. Ca si salariu mediu, Walmart ofera angajatilor sai 19.177 $ anual, Amazon ofera 28.466 $ si Kroger ii plateste cu 21.075 $ pe an.

Iarasi, se pare ca aceasta companie este si aici in locurile fruntase, deci arata ca un adevarat lider foarte autentic in lumea americana, unde sunt o gramada de companii in diverse industrii care performeaza foarte bine. (articolul parca este in ciuda carcotasilor care comenteaza ca nu mai e loc pe Amazon, ca este prea mare concurenta sau tot felul de motive care ii impiedica sa vada aceasta oportunitate reala de business, nu-i asa? :P) Vezi si articolul scris de colegul meu Oscar, despre acest aspect.

Sper ca am reusit sa iti ofer destule informatii inedite despre Amazon si iti promit ca o sa mai urmeze si alte articole exclusiv legate de aceasta platforma online.

Craciun fericit iti doresc si sa ne auzim cu bine in perioada urmatoare!


Namaste,

Kodro – AmaZonePedia

PS: Daca ai nevoie de alte informatii, imi poti scrie pe adresa: kodro@amazonepedia.ro.

Kodro - AmaZonePedia

Ofera cu drag prietenilor tai...
  • 10
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One Reply to “Ştiai că cifra de afaceri a gigantului Amazon, prognozată în 2018, se apropie de PIB-ul României din anul 2017?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WWW.AMAZONEPEDIA.RO IS AN INDEPENDENT WEBSITE AND IS NOT ENDORSED, SPONSORED, AFFILIATED WITH OR OTHERWISE AUTHORIZED BY AMAZON. ALL OTHER TRADEMARKS, PRODUCT NAMES AND COMPANY NAMES OR LOGOS CITED HEREIN ARE THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS.