fbpx
Leadership

De ce Amazon se află pe locul 1 în lume ca vânzări online? (a doua parte)

Salutareee!

In primul articol de pe acest blog, (pe care daca nu l-ai citit, il poti accesa folosind link-ul) am facut o prezentare detaliata despre Amazon, mai ales pe partea de brand si cat de important este la nivel global.

In al doilea articol, am mai punctat niste statistici interesante legate de Amazon despre cifra de afaceri estimata in 2018, numarul lor de angajati la sfarsitul anului trecut etc.

Al treilea articol contine elemente interesante despre Amazon, ce iti pot intregi imaginea acestei companii.

În ultimul articol legat de Amazon, ți-am prezentat de ce Amazon se află pe locul 1 în lume și dacă nu l-ai citit îl găsești aici.

Vanzari record pentru Amazon in ultimul trimestru Q4 din 2018 de peste 72 miliarde $

În plus , Amazon a anunțat de curând că a depășit previziunile legate de trimestrul 4 din 2018 și a reușit să atingă vânzări record de 72.4 miliarde USD ,  un profit net de 3 miliarde de dolari și câștiguri pe acțiune de 6.04 $ ( în comparație cu cifra de afaceri raportată în Q4 2017: de 60.5 miliarde USD, profit net de 1.86 miliarde USD și câștiguri pe acțiune de 3.75 USD)

Bun, acum haide sa mai adaugam cateva elemente care ne arata de ce Amazon ocupa locul 1 in lume pe zona de vanzari online.

Prime Air - Drone

Conform unui studiu realizat de USA Today, a reieșit faptul că Amazon are clienți foarte fideli în SUA și că aproape 80% dintre aceștia cumpără de la ei cel puțin o dată. Mai mult, peste 44% dintre clienții online ai Amazon.com, intră direct pe Amazon pentru a face căutarea de produse și a le achiziționa direct, fără să mai facă verificări în prealabil pe Google sau alte platforme de căutări. (așa cum se face în România sau UE)

Un alt parametru de satisfactie al clientilor este legat de serviciile oferite de catre Amazon.com si mai mult de 65% dintre acestia au declarat ca sunt foarte multumiti de ceea ce le ofera aceasta platforma online.

Si pentru a se asigura ca au luat decizia optima inainte de a achizitiona produsul din alta parte, peste 90% dintre clienti verifica inainte platforma Amazon chiar daca se decid ulterior sa cumpere produsul din alt magazin online.

"Principalul atu al Amazon este prețul corect", spun peste 65% dintre respondenți.

Acum haide să vedem care sunt principalele atu- uri ale Amazon în raport cu alte platforme online și de ce clienții preferă să cumpere de aici. Cel mai popular motiv pentru a face cumpărături pe Amazon este prețul corect raportat la calitatea produsului primit, practic peste 65% dintre respondenți au subliniat acest lucru.

"Transportul gratuit este alt avantaj al Amazon", spun peste 55% dintre respondenți.

Următorul motiv cu o pondere de peste 55% este transportul gratuit oferit de către Amazon pentru achiziția produselor de pe platforma lor, peste un prag de 25$ ca și cumpărături totale. În plus , dacă clienții adera la programul Amazon Prime, automat vor primi ca avantaj principal transportul gratuit pentru produsele achiziționate . (vei vedea în tabel că peste 30% dintre respondenți au indicat acest abonament că fiind iarăși un motiv important în preferințele lor)

"Părerea altor cumpărători ai produsului pe Amazon este foarte importantă", spun peste 50% dintre respondenți.

Alt motiv foarte important, cu o pondere de 50% o reprezinta posibilitatea de a analiza recenziile / testimonialele primite de la clientii Amazon care au testat in realitate produsul si isi pot face o parere despre cat de util este el sau nu.

Practic, ai vazut si tu cum e in Romania, ca atunci cand vrei sa achizitionezi un produs nou, mai intai il analizezi din punct de vedere al bugetului si tehnic in raport cu competitia, apoi te informezi pe diverse site-uri, forumuri etc. ca sa vezi ce parere au utilizatorii existenti ai produsului respectiv si abia, in final, te decizi de unde sa cumperi, acest lucru facand procesul mult mai lung…:P.

"Livrarea produsului in 24-48 ore de către Amazon" este un atu foarte apreciat de peste 25% dintre respondenti.

Evident, fiecare are stilul lui de a face achizitia produselor noi (folosesc partea emotionala sau analitica), asa ca poate sa aiba un traseu mai scurt sau mai lung acest proces.:)

Alta caracteristica apreciata de peste 25% dintre clientii Amazon, este livrarea rapida a produsului, intre 24-48 ore, lucru care iarasi este un atu al serviciului Amazon Prime si clientii beneficiaza automat de acesta atunci cand adera la acest program.

In final, un aspect important pentru clienti sunt si recomandarile primite din partea Amazon legate de ce produse sau oferte mai pot fi achizitionate atunci cand se face o cautare a unui produs anume.

Caracteristici importante pentru clientii Amazon

Acum, haide sa vedem ce au raspuns clientii, atunci cand au fost intrebati cu ce caracteristici asociaza platforma Amazon.

"Amazon este o companie moderna", spun peste 65% dintre respondenți ca fiind principalul avantaj al Amazon

Pe locul intai dupa parerea a peste 65% dintre respondenti, a fost nominalizat faptul ca Amazon este o companie moderna, si asta se poate vedea prin modul in care acest magazin online a reusit sa ofere servicii cat mai atragatoare pentru clientii sai si nu degeaba peste 100 milioane de clienti in SUA sunt abonati Amazon Prime. (asta se poate intui si din faptul ca Amazon a primit o multitudine de premii legate de relatia lor stransa cu clientii)

"Amazon este o companie prietenoasa" este o caracteristica apreciata de peste 60% dintre respondenti.

O alta caracteristica pe care clientii o apreciaza la Amazon este faptul ca este o companie prietenoasa in relatia cu ei si stie cum sa fie apropiata de acestia prin modul de abordare. Nu degeaba, Jeff Bezos – CEO Amazon, spunea: “Am avut trei mari idei la Amazon, idei cu care am rămas timp de 18 ani şi care reprezintă şi motivul pentru care ne bucurăm de succes: Pune clientul pe primul loc. Inventează. Şi ai răbdare.”

"Amazon este o companie inovativa si creativa", spun peste 45% dintre respondenți.

Urmatoarele 2 caracteristici, parca doresc sa intareasca ceea ce Jeff Bezos a spus mai sus: 55% dintre respondenti au declarat ca Amazon este o companie inovativa si peste 45% ca este o companie creativa. Practic, prin serviciile pe care le ofera in cadrul serviciului Amazon Prime, clientii primesc mai multa valoare fata de suma platita si de aceea, vor fi mereu atrasi de oferta Amazon care aduce mereu lucruri noi cu care sa isi surprinda in mod placut clientii sai.

Viitorul suna bine pentru platforma Amazon

Peste 90% dintre clienții Amazon nu vor cumpăra un produs ce are un rating mai mic de 3 stele.

Legat de puterea recenziilor pe Amazon, presupun ca si tu realizezi cat de importante sunt feedback-urile primite de la alti utilizatori care folosesc acel produs, dar in plus, peste 90% dintre clientii Amazon nu vor cumpara un produs care are un rating mai jos de 3 stele. Aici, iti dai seama cat de important e sa mentii un produs peste aceasta limita, astfel incat vanzarile tale sa nu fie afectate si de aceea, e bine sa cunosti cat mai multe tips & tricks despre acest aspect. 😛

"Amazon ne înțelege nevoile individuale și ce preferințe avem", spun peste 56% dintre respondenți.

Facand o comparatie cu retailerii traditionali, peste 56% dintre clientii Amazon spun ca aceasta platforma le intelege nevoile individuale si ce preferinte au. Si aici, practic, este inca o dovada in plus ca Amazon a stiut cum sa gestioneze si sa isi apropie acesti clienti prin serviciile inovative prestate.

Peste 40% dintre adolescenții americani consideră că "Amazon este platforma noastră favorită de comerț online".

Acum ca sa ne dam seama cum va suna viitorul pentru Amazon, trebuie sa ne uitam la o ultima statistica in care peste 40% dintre adolescentii americani au declarat ca Amazon este platforma lor favorita de comert online, deci as putea concluziona ca viitorul chiar suna bine…:)

Mai adaug inca un citat de la CEO Jeff Bezos, care sper sa accentueze si mai mult faptul ca Amazon este o companie centrata 100% pe clientii sai si asta le ofera cel mai important avantaj fata de competitie, iar succesul lor este din ce in ce mai mare: “Dacă reuşeşti să oferi clienţilor o experienţă plăcută, ei vor începe să răspândească vorba. Vorba din gură în gură este cea mai puternică.”

Sunt alaturi de tine, trimite-mi un email cu orice intrebare despre Amazon si-ti raspund cat de repede pot.

Namaste,

Kodro – AmaZonePedia

PS: Daca ai nevoie de alte informatii, imi poti scrie pe adresa: kodro@amazonepedia.ro.

kodro 111

Ofera cu drag prietenilor tai...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WWW.AMAZONEPEDIA.RO IS AN INDEPENDENT WEBSITE AND IS NOT ENDORSED, SPONSORED, AFFILIATED WITH OR OTHERWISE AUTHORIZED BY AMAZON. ALL OTHER TRADEMARKS, PRODUCT NAMES AND COMPANY NAMES OR LOGOS CITED HEREIN ARE THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS.