fbpx
Amazonepedia - Competitori Amazon

Câteva statistici interesante din 2018 despre competitorii Amazon din SUA

Salutare din nou si La multi ani pe anul asta!

In primul articol de pe acest blog, (pe care daca nu l-ai citit, il poti accesa folosind link-ul de mai sus) am facut o prezentare detaliata despre Amazon, mai ales pe partea de brand si cat de important este la nivel global.

In al doilea articol, am mai punctat niste statistici interesante legate de Amazon despre cifra de afaceri estimata in 2018, numarul lor de angajati la sfarsitul anului trecut etc.

Acum haide sa continuam povestea lor si sa vedem ce mai putem prezenta in cele ce urmeaza.

Amazon Application Store – Peste 450.000 de aplicatii se pot descarca

Amazon detine si propriul lor Application Store (asa cum exista Google Play sau Apple iOS Store) de unde clientii lor pot descarca peste 450.000 de aplicatii diverse si unde se pot delecta cu o multitudine de categorii.

In momentul de fata, numarul dezvoltatorilor de aplicatii ajunge undeva la peste 75.000 de firme.

Amazonepedia - Amazon AppStore

Amazon Appstore locul 4 in lume ca numar de aplicatii detinute, dupa Google Play si Apple Store

Acum daca facem o comparatie cu principalii competitori, vom vedea cateva statistici interesante.

Google Play este lider de piata cu un numar de aplicatii in Q3 2018 de peste 2.6 milioane. In Apple iOS App Store, numarul total al aplicatiilor era de peste 2.2 milioane raportat la aceeasi perioada, iar urmatorii competitori sunt Microsoft Windows Store cu peste 669.000 de aplicatii si Blackberry World cu peste 234.000 de aplicatii.

Amazonepedia - Numar de aplicatii disponibile pentru descarcare Q3 2018

Amazonepedia – Numar de aplicatii disponibile pentru descarcare Q3 2018

Număr record de vizitatori lunar: 1.87 miliarde de persoane, în timp ce următorii 2 competitori, Ebay şi Walmart de-abia depaşesc 1.1 miliarde de vizitatori împreună

Amazonepedia - Pondere Top 10 magazine online ca vizitatori in SUA

In August 2018, portalul SimilarWeb a publicat Topul celor mai importante 10 magazine online din SUA in functie de numarul lunar de vizitatori online si dupa cum se observa Amazon iarasi este pe locul 1 cu 1.87 miliarde de vizite pe luna si o pondere impresionanta de peste 54%.

Amazonepedia - Comparatie clienti Amazon si Ebay
Amazonepedia – Comparatie clienti Amazon si Ebay

 

Urmatorii 2 competitori, Ebay (817.6 milioane vizitatori) si Walmart (339 milioane vizitatori) de-abia depasesc 1.1 miliarde de vizitatori impreuna, ceea ce inseamna ca Amazon are de 1.6 ori mai multe vizite lunare decat acestia.

Amazonepedia - Comparatie Amazon si Walmart + Ebay
Amazonepedia – Comparatie Amazon si Walmart + Ebay

Amazon vinde de 9.2 ori mai multe Ebooks anual fata de competitorul direct Apple (Books)

Mai am inca o alta statistica legata de numarul de Ebooks vandute in SUA si platforma Amazon vinde anual de 9.2 ori mai multe decat concurentul principal Apple IBooks (redenumite de curand, Apple Books).

Amazonepedia - Ebooks vandute de Amazon si Apple
Amazonepedia – Ebooks vandute de Amazon si Apple

 

Sper ca am reusit sa iti mai aduc cateva informatii mai putin cunoscute legate de platforma si  competitorii Amazon care sa iti ofere o imagine mai clara desprea aceasta. Voi incerca sa impart in urmatoarele articole, alte statistici din departamentele  Amazon in care vor fi dezvaluite mai in amanunt modul de operare si organizare al acestora.

2019 este anul schimbarii si eliberarii financiare asa ca iti doresc un An exceptional in care sa iei cele mai bune decizii din viata ta!

Namaste,

Kodro – AmaZonePedia

PS: Daca ai nevoie de alte informatii, imi poti scrie pe adresa: kodro@amazonepedia.ro.

Kodro - AmaZonePedia

 

Ofera cu drag prietenilor tai...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One Reply to “Câteva statistici interesante din 2018 despre competitorii Amazon din SUA”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WWW.AMAZONEPEDIA.RO IS AN INDEPENDENT WEBSITE AND IS NOT ENDORSED, SPONSORED, AFFILIATED WITH OR OTHERWISE AUTHORIZED BY AMAZON. ALL OTHER TRADEMARKS, PRODUCT NAMES AND COMPANY NAMES OR LOGOS CITED HEREIN ARE THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS.