fbpx
Amazon Business target

Vânzările record înregistrate de Amazon în anul 2018 au depășit ştacheta de 230 miliarde USD!

Avem o informație de ultimă oră: Amazon a raportat vânzări de $72.4 miliarde de dolari în Q4 2018. Wow! Asta înseamnă că Amazon a avut vânzări în 2018 de peste 232 miliarde de dolari, deci practic a depășit PIB-ul estimat al României de 218 miliarde de dolari din același an.​

Amazon FBA

Amazon a anuntat in aceasta luna, castiguri pe ultimul trimestru din anul 2018, cel mai important trimestru generator de vanzari (include Black Friday, Cyber Monday, Thanksgiving Day si Christmas sale) de 72.4 miliarde de dolari, un profit net de 3 miliarde de dolari si castiguri pe actiune de 6.04 $ (in comparatie cu cifra de afaceri raportata in Q4 2017: de 60.5 miliarde USD, profit net de 1.86 miliarde USD si castiguri pe actiune de 3.75 USD).

Dupa cum vezi, este o evolutie super accelerata, adica cifra de afaceri a crescut cu 20% fata de anul anterior, profitul net si castigul pe actiune au crescut cu peste 60% de la un an la altul. Impresionant, ce sa mai spun…:P.

Analistii prognozau ca Amazon să obtina venituri de 71,9 miliarde de dolari și să raporteze câștigurile pe acțiune de 5,67 USD. Dar se pare ca gigantul american, le-a depasit previziunile si si-a luat lumea in cap cum se spune…:)

 

Dispozitivul vocal Alexa Echo Dot, unul dintre cele mai bine vândute produse de către Amazon.

Dispozitivul vocal Alexa s-a vandut foarte bine in aceasta perioada. Alexa Echo Dot a fost cel mai bine vândut element din toate produsele de pe Amazon la nivel global, iar clienții au cumpărat mai multe milioane de dispozitive din familia Echo comparativ cu anul trecut “, a dezvaluit Jeff Bezos, CEO al Amazon, într-o declarație. 

Amazon Alexa

“În 2018, am îmbunătățit abilitatea Alexa de a înțelege cererile și de a răspunde la întrebări cu mai mult de 20% prin progresele inregistrate în procesul de învățare a limbajului de programare, am adăugat miliarde de fapte, ceea ce a făcut Alexa sa aibe mai multă cunoștințe ca niciodată, dezvoltatorii dublând numărul de abilități Alexa la peste 80.000. In plus, clientii au vorbit cu Alexa de zeci de miliarde de ori mai mult în 2018 față de 2017. Suntem energizați și mulțumiți de răspuns, asa ca puteți conta pe noi ca vom continua să muncim din greu pentru a aduce și mai multă inovatie clienților nostri.” a continuat CEO-ul Amazon.

Dispozitivul Alexa isi aduce contributia la vânzările cu amănuntul Amazon, care este, desigur, principala locomotiva de vanzari a companiei ca si valoare. Vânzările din America de Nord au crescut cu 18%, ajungând la 44,1 miliarde USD, în timp ce vânzările internaționale au crescut cu 15%, ajungând la 20,8 miliarde USD.

 

Serviciile Web Amazon (AWS) creștere cu 45%, adică vânzări de 7.4 miliarde de dolari față de Q4 din 2017.

Serviciile Web Amazon (AWS) au continuat să fie vedeta spectacolului, crescand cu 45% in vânzări la 7,4 miliarde de dolari. Astfel, AWS a reprezentat aproximativ 10% din veniturile totale ale Amazonului pentru acest trimestru. AWS este liderul pieței de cloud computing, înaintea Google Cloud și Microsoft Azure.

Amazon Prime a crescut cu 25%, până la 3.96 miliarde de dolari fată de Q4 2017.

Serviciile de abonament au crescut cu 25%, până la 3,96 miliarde de dolari. Acestea inseamna serviciul Amazon Prime (cu variante de abonamente lunare de 12.99 USD si anuale de 119 USD), pe care compania il foloseste pentru a creste oferta în magazinele proprii, precum Whole Foods (lant de magazine al Amazon cu vanzari de produse bio / sanatoase).

Amazon Mk services

La categoria de venituri “Other” a companiei Amazon, care cuprinde cea mai mare parte a activitatii de publicitate a companiei, apare o crestere de 95%, ajungand la 3,4 miliarde dolari in venituri. Amazon știe foarte multe despre ce doresc clienții să achizitioneze, deci nu este deloc surprinzător faptul că afacerea lor publicitară este în plină expansiune.

În Q4 2018 au început lucrările la cel de-al doilea sediu nou al Amazon împărțit între 2 orașe americane.

Acesta a fost trimestrul în care Amazon și-a finalizat căutarea unui “al doilea sediu” (HeadQuarter2) în America de Nord, anunțat pentru prima dată în septembrie 2017. Patruzeci de luni mai târziu, Amazon a anuntat ca a împărțit sediul HQ2 între New York (Long Island City) și Arlington, Virginia. Modul în care această mișcare va afecta sau nu compania în următoarele câteva trimestre, rămâne de văzut.

Sunt alaturi de tine, trimite-mi un email pe kodro@amazonepedia.ro cu orice intrebare despre Amazon si-ti raspund cat de repede pot.

Respect,

Kodro – AmaZonePedia

Kodro - AmaZonePedia

Ofera cu drag prietenilor tai...
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WWW.AMAZONEPEDIA.RO IS AN INDEPENDENT WEBSITE AND IS NOT ENDORSED, SPONSORED, AFFILIATED WITH OR OTHERWISE AUTHORIZED BY AMAZON. ALL OTHER TRADEMARKS, PRODUCT NAMES AND COMPANY NAMES OR LOGOS CITED HEREIN ARE THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS.