fbpx
Amazonepedia - Platforma Amazon

De ce să începi o afacere pe Amazon? (partea a 2-a)

Namaste! 🙂

Iti povesteam in articolul trecut despre ce facilitati are platforma Amazon si cum functioneaza in relatia cu clientii lor. Daca nu l-ai citit inca, il poti vedea aici. Si acum a venit momentul sa vorbesc practic despre pasii de urmat ca sa incepi o afacere pe Amazon.

Haide sa vedem impreuna care sunt acestia, efectiv:

1. Căutarea Produsului (Nişei oportune) şi Personalizarea acestuia

 • In primul rand, studiezi categoriile de produse pe site-ul Amazon. Cauti o nisa oportuna, in care ai avea posibilitatea sa lansezi si tu produsul tau.
 • Analizezi produsul dupa cateva criterii importante :dimensiuni, greutate, pret, concurenta, numarul de recenzii acordate de clienti, si alti parametri.
 • Studiezi posibilitatile de imbunatatire a produsului. – pentru ca trebuie sa vinzi ceva diferit si imbunatatit fata de produsul concurentilor tai.
 • Creezi logo-ul si design-ul ambalajului

2. Căutarea Furnizorului potrivit pe platforma Alibaba

 • Cauti producatori si soliciti mostre. Analizezi mostrele primite direct la adresa ta, apoi faci negocierea finala, cu producatorii care au cele mai bune conditii si il alegi pe cel mai potrivit .
 • Platesti comanda – folosind optiunea Alibaba Trade Assurance pentru a minimiza riscurile, 30% in avans la inceperea productiei si 70% la finalizarea acesteia.

Ce inseamna mai exact aceasta optiune? Practic, Alibaba iti securizeaza plata timp de 30 de zile de la livrarea produselor, timp in care tu vei verifica produsele din punct de vedere al calitatii (adica daca au fost realizate conform specificatiilor tehnice din contract) sau ca au fost livrate la data specificata in contract.

Daca exista discrepante, putem ridica un ticket la Alibaba si astfel, dupa investigarea si confirmarea versiunii noastre, sa putem primi banii integral pentru comanda noastra.

3. Verificarea Calitaţii produselor, Plata ultimei tranşe şi Transportul pâna la depozitele Amazon

 • Soliciti Controlul Calitatii produselor tale. Apelezi la serviciile unei firme independente, care iti furnizeaza un raport detaliat. Daca de exemplu se identifica probleme, esti asigurat daca ai facut comanda folosind optiunea Alibaba Trade Assurance. Pe baza raportului primit poti sa recuperezi banii.
 • Urmeza sa soliciti unor firme specializate sau producatorului sa realizeze transportul pe ruta China – Amazon SUA.

4. Listarea produsului pe Amazon

Amazonepedia - Listarea produsului pe Amazon
 • Pregatesti pozele produsului, analizezi cuvintele cheie potrivite, apoi il listezi pe site-ul Amazon.com si urmaresti daca esti indexat corect, altfel vei face ajustarile potrivite.

5. Lansarea produsului pe Amazon

Amazonepedia - Lansarea produsului pe Amazon
 • Iti pregatesti un plan de lansare a produsului pe Amazon foarte minutios, care sa te poata ajuta sa ajungi in primele rezultate dupa cuvantul cheie principal.
 • Incepi sa faci promovare folosind sistemul de reclama proprie Amazon, adica PPC (“Pay per click”).
 • Dupa ce incep vanzarile, analizezi rapoartele saptamanale pe care ti le ofera Amazon si incepi sa optimizezi in functie de conversie.

Cam acestea sunt etapele in mare despre afacerea Amazon. Evident ca fiecare etapa poate sa dureze mai mult sau mai putin, in functie de provocarile aparute, dar estimarea noastra este ca daca lucrurile sunt urmarite in mod consecvent, toate etapele pot fi parcurse si indeplinite cu succes, in decurs de cca. 4-5 luni.

Depinde foarte mult de tine, de amprenta personala pe care o imprimi acestei afaceri, de experienta pe care ai acumulat-o in trecut, de energia cu care urmaresti acest vis sa se indeplineasca, de motivatia ta in urmarirea scopului final, aceea de a vinde pe platforma Amazon si de cat de consecvent esti in fiecare zi in timpul alocat acestui business.

Amazonepedia - invingatorii

De ce blogul AmaZonePedia? Visul nostru…

Amazonepedia - Logo

Crede-ma, stiu cat de greu gasesti informatii utile si practice, mai ales pe piata din Romania, care este la inceput in dezvoltarea comertului pe Amazon.

Asta e si motivul pentru care impreuna cu prietenul meu Kodro, am decis sa facem un blog si un canal pe Youtube special pentru a prezenta informatii de actualitate legate de platforma Amazon.

Sa prezentam diverse platforme si tool-uri online ce te ajuta la afacerea ta pe care le vom testa pentru voi.

Vom vorbi exclusiv despre afacerea Amazon pe acest canal.

O sa postam diferite tutoriale, vom impartasi cu tine povestea noastra, experientele noastre, parerea noastra despre tot ce este legat de Amazon.Era nevoie si de un astfel de canal cu noutati de la Amazon si in Romania, asa ca noi am ales aceasta misiune de pionierat cu mare incredere.

Noi vom incerca sa postam clipuri cat de des putem despre afacerea pe Amazon, sa iti oferim toate informatiile de care ai nevoie, asa ca nu uita sa te abonezi pe canalul nostru de Youtube apasand butonul Subscribe!

Sper sa ne vedem in curand, tot aici!

PS: Daca nu ai reusit sa citesti prima parte a articolului, poti sa o urmaresti aici. Poti sa imi lasi parerea ta sincera legata de aceasta platforma si potentialul ei ca o afacere pe termen lung.

Te salut! : )

Oscar – AmaZonePedia

Oscar - AmaZonePedia

 

 

 

 

PS: Daca ai nevoie de alte informatii, imi poti scrie pe adresa: oscar@amazonepedia.ro.

 

Ofera cu drag prietenilor tai...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WWW.AMAZONEPEDIA.RO IS AN INDEPENDENT WEBSITE AND IS NOT ENDORSED, SPONSORED, AFFILIATED WITH OR OTHERWISE AUTHORIZED BY AMAZON. ALL OTHER TRADEMARKS, PRODUCT NAMES AND COMPANY NAMES OR LOGOS CITED HEREIN ARE THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS.