fbpx

Cum functioneaza programul Amazon FBA ? – Fulfillment by Amazon

 

 

 

Salutare!

In acest articol iti voi explica cum functioneaza programul Amazon FBA, adica Fulfillment by Amazon.

Amazon FBA

Acest program a fost lansat pentru a sprijini micii vanzatori (ca si noi), sa putem oferi servicii de livrare la standardele Amazon.

Totodata, simplificand gestionarea afacerii de oriunde din lume.

Oricine poate folosi acest serviciu pentru a face vanzari pe Amazon, indiferent de tara in care se afla.

Si evident, prin ajutorul oferit vanzatorilor mici…si clientii Amazon au de castigat, mai ales cei care au un abonament Prime.

Ei beneficiaza de livrare gratuita la produsele vandute de Amazon si produsele vandute de vanzatorii FBA.

Dar cu ce ne sprijina pe noi mai exact…?

 

Programul FBA iti permite sa te folosesti de reteaua de depozitare si distributie proprie Amazon.

Ei primesc si despacheteaza produsele trimise de tine, apoi impart stocul in loturi si le depoziteaza in mai multe centre de depozitare, in diferite zone ale tarii.

Sa-ti dau un exemplu…

Tu trimiti 500 de bucati la o singura adresa a Amazonului, ei impart stocul in loturi de 100 si le plaseaza in 5 colturi diferite ale tarii. Astfel, din orice oras ai primi o comanda, livrarea rapida  de 24-48 ore este garantata.

Important de stiut

Trebuie sa subliniez, ca asta se intampla automat. Dupa ce ai creat un plan de transport pe platforma, si ai trimis marfa din China la depozitul Amazon…. nici macar un click nu necesita.

De fiecare data cand primesti o comanda, un lucrator de la depozit se ocupa de impachetarea si etichetarea coletului ca produsele tale sa ajunga  la timp si in siguranta la client.

Amazon se ocupa partial si de customer support, daca sunt produse returnate, Amazon le primeste, le verifica daca au fost deteriorate sau nu, le depoziteaza si ramburseaza suma clientilor respectivi in locul tau.

Amazon tine legatura cu clientii in ceea ce priveste partea de livrare si practic, el este raspunzator de acest proces.

In cazul in care apar nemultumiri de la clienti, vom gestiona impreuna cu Amazon acest proces si vom gasi solutiile de rezolvare, astfel incat sa oferim o experienta unica clientilor nostri, adica un customer service de 5 stele.

Daca s-a deteriorat produsul in procesul returnarii, vei fi notificat si poti decide daca-l distrugi sau vrei sa ti-l trimita la adresa ta.

In caz ca se deterioreaza vreun produs la centrul de depozitare, de asemenea, vei fi notificat si automat Amazon iti  va rambursa pretul produsului.

Gestionare imbunatatita

In contul tau de Seller vei primi acces la o pagina de gestionare imbunatatita al inventarului ce contine diverse sectiuni, cum ar fi: stoc disponibil la vanzare, stoc in transfer intre centre de depozitare si multe alte date interesante legate de stocul tau.

Fiecare comanda iti apare cu o intarziere de maxim 20 minute, asa ca iti este usor sa urmaresti stocul si vanzarile in timp real.

FBA iti ofera posibilitatea sa lucrezi cu adevarat la afacerea ta, nu esti nevoit sa irosesti timpul cu problema depozitarii si a livrarii …. Are grija Amazon de partea asta.

In timp ce tu ca antreprenor te poti bucura de avantajele conducerii unei companii, chiar daca esti la inceput.

Gandeste-te cum ar fi daca maine ai incerca sa faci afaceri in SUA.

De exemplu, daca ai dori sa deschizi un magazin fizic sau un magazin online ce costuri uriase ar fi pentru deschidere firma, depozitare produse, spatiu comercial, angajati etc.

Acum prin programul Amazon FBA totul e posibil, si acest lucru daca te-ai fi gandit era o utopie acum 15-20 de ani…

Nu ai prea multe responsabilitati si te poti concentra cu adevarat la ce este mai important.

Sa promovezi produsele tale existente, sa cauti oportunitati, sa gasesti produse noi si sa cresti…

Bineinteles, in schimbul unei taxe calculate dupa greutatea si dimensiunea produsului, dar voi aborda acest subiect in urmatorul articol.

Eu sper ca am reusit sa te ajut, si acum intelegi mai bine cum functioneaza programul FBA.

 

Sper sa ne vedem in curand, tot aici!

Te salut! : )

Oscar - AmaZonePedia
Oscar – AmaZonePedia

Ofera cu drag prietenilor tai...
  • 208
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WWW.AMAZONEPEDIA.RO IS AN INDEPENDENT WEBSITE AND IS NOT ENDORSED, SPONSORED, AFFILIATED WITH OR OTHERWISE AUTHORIZED BY AMAZON. ALL OTHER TRADEMARKS, PRODUCT NAMES AND COMPANY NAMES OR LOGOS CITED HEREIN ARE THE PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS.